Egyptian feast cooked biscuits
بسكوت العيد على الطريقه المصرية
طريقة عمل بسكوت العيد
الكمية بسكوت العيد تكفي : 12 شخصا
وقت بسكوت العيد التحضير : 40 دقيقة
وقت بسكوت العيد التسويه : 30 دقيقة
المقادير:لعمل بسكوت العيد
1/4 كوب زيت
2 كوب سكر بودرة
عدد 5 بيضات
مقدار فانيليا
1/2 كوب لبن
معلقة كبيرة خميرة
نشادر
1 ثمرة بشر برتقاله
التحضير: بسكوت العيد
طريقة عمل بسكوت العيد
نخفق السمن و الزيت والسكر معا خفقا جيدا على درجه 3 فى المضرب الى ان يصبح الخليط هشانضيف البيض والفانيليا ونكمل الخفق
نذوب خميرة النوشادر فى اللبن (او الماء او عصير البرتقال (حسب الرغبه)
استعملى اى منهم حسب رغبتك فى قوام البسكويت (ناعم او مخرفش)
اللبن يعطى نعومه للعجينه -الماء يجعل البسكويت مخرفش -عصير البرتقال يعطى نكهه مميزة جدا للبسكويت ولون اصفر فاتح جميل
يراعى التاكد من ذوبان النوشادر تماما فى السائل قبل اضافتها الى العجين لان وجود تكتلات بها وعدم ذوبانها جيدا سيسبب الا تتوزع الخميرة جيدا فى العجينه وتكون فقاعات وثقوب كبيرة فى بعص القطع وقطع اخرى تكون مكتومه
نضيف اللبن او الماء او عصير البرتقال وبرش البرتقاله الى الخليط السابق ونكمل لاعطاء رائحة وطعم البرتقال فى بسكوت العيد خفق لمدة دقيقه
نوقف الخفق
ننخل الدقيق جيدا مرتين ونبدا باضافه تتلات ارباع كميه الدقيق الى خليط البسكويت ونبدا العجن باليد
العجن بيكون باطراف الاصابع فى حركه دائريه
نكمل العجن بنفس الطريقه مع اضافه الدقيق قليلا قليلا الى ان تتشكل معك عجينه متوسطه الليونه ولا تلتصق باليد
ملحوظه: لبسكوت رائع
قد لا تحتاجى لاضافه كل كميه الدقيق كلها (حسب نوعه)
التشكيل
نركب الموس المشرشر الخاص بتشكيل هذا البسكويت فى مكانه المخصص على المفرمه (ممكن على المفرمه اليدويه او الكهربائيه ....باعمله على المفرمه الكهرباء بيكون سهل جدا وسريع فى تشكيله واوفر فى المجهود)
مع ملاحظه تقليل جزء بسيط من مساحه الشرشرة اللى هاينزل منها العجينه بانك تسحبى الموس قليلا الى الخارج بحيث يتبقى ثلثين مساحه الشرشرة فقط حتى لا تكون قطع البسكويت عريضه جدا فى شكلها النهائى بعد خبزها لالن هذا البسكويت حجمه بيكبر كتير فى الخبز
ضعى العجينه فى المفرمه وابتدى شغليها
للتسويه بسكوت العيد 30 دقيقة حسب الفرن
تدخل فرن متوسط حتى السوى وتقدم
بالهنا مطبخ حوريات بسكوت العيد
تعليقات
إرسال تعليق