المطبخ المصرى
مشاركة من: منال
المكونات:
- فرخة (دجاجة) مقطعة 4 قطع.
- 1 كيلو بطاطس (بطاطا) مقطعة شرايح سميكة.
- 2 بصلة متوسطة مفرومة.
- 6 فصوص ثوم مفرومة.
- 6 ملاعق كبيرة صلصة (معجون طماطم).
- 2 مكعب مرقة.
- 2 كوب ماء.
- 2 ملعقة كبيرة سمنة أو زبدة.
- 1 ملعقة صغيرة بهار لحم (7 بهارات).
- ¼ ملعقة صغيرة جوزة الطيب.
- 1 ملعقة صغيرة فلفل أسود.
- 2 ملعقة صغيرة ملح.
الطريقة:
1- يخلط البصل والثوم والبهارات والملح والفلفل فى وعاء، ويفرك نصف الخليط بشرائح البطاطس، ثم ترص فى صينية فرن كبيرة.
2- يفرك المتبقىِ من الخليط بقطع الفراخ، وترص على شرايح البطاطس.
3- يصب الماء والصلصة والسمنة ومكعبات المرقة فى كسرولة ويترك على النار ليغلىِ، ثم يوزع على صينية البطاطس.
4- تغطىِّ الصينية بالفويل، وتوضع فى فرن أعلى من المتوسط لمدة 40 دقيقة أو حتى تنضج المكونات.
تعليقات
إرسال تعليق