المطبخ المصرى
مشاركة من: أم أحمد
مكونات السمك:
- 1 كيلو سمك بلطىِ متنظف ومغسول.
- 2 ملعقة صغيرة ملح خشن.
- 2 ملعقة صغيرة كمون.
- ½ ملعقة صغيرة فلفل أسود.
- ½ ملعقة شطة (رقائق فلفل حار).
- 6 فصوص ثوم كبير مقطعة شرائح
- 1 ليمونة (حامض) كبيرة مقطعة شرايح.
- ½ حزمة (ربطة) بقدونس (معدنوس) مقطعة.
- 3 أكواب ماء.
- ¼ كيلو ردة (نُخالة القمح).
مكونات الحشو:
- 2 ملعقة صغيرة ثوم كبير مفروم ناعم.
- 2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم.
- 1 ملعقة صغيرة ملح.
- 1 ½ ملعقة صغيرة كمون.
- ½ ملعقة شطة.
- 1 ليمونة.
الطريقة:
1- نخلط كل مكونات الحشو مع بعض، ونعصر الليمون على السمك، ونحشيه (نُعبئه) بالخليط.
2- نصب الماء فى حلة (طنجرة) ونتركه على النار لحد ما يغلىِ، ونضيف له الثوم والليمون والبقدونس والملح والفلفل والكمون والشطة، ونقلبه كويس (جيداً)، ونتركه على النار لدقيقتين، ونتركه يبرد.
3- نغطىِ السمك بالردة من الجانبين ونرصه فى صينية.
4- نسخن الشواية على النار، ونرص فوقها السمك ونشويه على كلا الجانبينكويس لحد ما يسود لون الردة عليه.
5- نغمس السمك المشوىِ وهو ساخن فى ماء التمليح (المُتبل) ونسيبه لدقيقتين أو أكثر على حسب حجم السمكة لحد ما يتشرب التتبيلة ونقدمه.
تعليقات
إرسال تعليق