المقادير
نص كيلو حمص جاف
طحينة
ليمون
بيكربونات صوديوم
زيت زيتون كمون - بقدونس مفروم للتزيين
.
الطريقة
ننقع الاول حمص الشام من الليل بالمية
بعد كده نشيل عنه المية ونضع عليه نص معلقة بيكربونات الصوديوم ونقلبه ونتركه لمدة نص ساعة
نشطفه بالمية من البيكربونات ونضعه على النار مع مية كتير لينضج تقريبا مدة ساعة لما تحسي انه حبة الحمص استوت تمماما طرية
نضع الحمص في وعاء او في الميكسر الكهربائي الكبة يعني ونضع طحينة قد كباية صغيرة وليمون تقريبا 10 ليمونات وملح حسب الحاجة ونطحنه ليصبح مسحوق كريمي ناعم جدا
وندوقه بقى لو ناقص حاجة نحطها مثل ليمون ملح
نضعه في طبق ونزوقه بالبقدونس والكمون قليل من زيت الزيتون والحمص المسلوق الحب .. وصحة وعافية
تعليقات
إرسال تعليق