أعضاء المدونة الكرام .. كل عام وأنتم بخير وصحة وسعادة وهناء , غدا بإذن الله أول أيام عيد الأضحي المبارك , وبهذه المناسبة
سأقدم لكن بعض الأصناف التي دائما ما تحبها الأسرة في هذه المناسبة السعيدة.
سأقدم لكن بعض الأصناف التي دائما ما تحبها الأسرة في هذه المناسبة السعيدة.
.
طريقة عمل الفتة المصرية
لا تخلو المائدة المصرية فى عيد الأضحى من الفتة الشهية التى تتوسط المائدة وعليها قطع اللحم مع الأز والصلصة الحمراء ، وإليك طريقة تحضيرها
.
المقادير:
لحمة ضاني أو بتلو أو بقري والكمية حسب الرغبة
(الارز)
1 لتر ماء مغلى
2 مكعب مرق
5 جرام ملح
5 جرام فلفل
500 جرام ارز
.
(الصلصه الحمراء)
50 جرام سمن
100 جرام ثوم مفروم
25 جرام خل
50 جرام صلصه
250 جرام طماطم مبشورة
100 مل شوربه
5 جرام ملح
5 جرام فلفل
نصف مكعب مرق
20 جرام سكر
.
(الخبز)
3 عيش بلدى قطع
50 جرام ثوم قطع
25 مل زيت
5 جرام ملح
5 جرام فلفل
.
( الطشه)
خل
زيت
ثوم
ملح
فلفل
.
الطريقة:
تسلق اللحمة حتي تنضج ويراعي الإبقاء علي كمية مناسبة من الشوربة
لعمل الارز
فى اناء على النار فى ماء مغلى ومكعب مرق وملح وفلفل نسلق الارز ونتركه يستوى على نار هادئه .
لعمل الصلصه
فى اناء على النار نشوح الثوم وعندما يغير لونه نضيف خل وصلصه وطماطم ونتبله ملح وفلفل ومكعب مرق وسكر وشوربه ونتركها تتسبك على نار هادئة .
لعمل الخبز
فى بوله نخلط زيت وثوم ونتبله ملح وفلفل ونرشه على العيش فى صاج وندخله الفرن يتحمص وعندما يخرج من الفرن نضيف كبشه شوربه .
لعمل الطشه
فى مقلاة فيها زيت نشوح الثوم ولمه يتغير لونه نضيف الخل ونتبله ملح وفلفل وتاخذ غلوة ونرفعها من على النار .
وفى طبق التقديم
نضع العيش ثم ارز ونضيف عليها الصلصه ونرص عليها اللحمه ونرش على الوجه الطشه ، وتقدم وبالهنا والشفا.
تعليقات
إرسال تعليق