طريقة عمل الريش المشويه علي الفحم
المكونات :
900جرام من الريش الضاني او الغنم
2بصله كبير الحجم مفرومه او مبشوره
2فص من ثوم مدقوق
2ملعقة صغيره من مسحوق الكمون
ملح فلفل اسود
1ملعقة صغيره من الروز ماري او اكليل الجبل الطازج المفروم (اختياري )
طريقة عمل :
نضع البصل المفروم او المبشور في مصفاه وترش عليها الملح ثم يترك لمده 15دقيقة ويوضع تحتها طبق عميق
بعد 15دقيقة باستخدام ملعقة نقوم بالضغط علي البصل حتي الميه تنزل منه تماما في الوعاء ثم يضاف الثوم المدقوق والكمون علي ميه البصل الملح والفلفل الاسود ويمكن وضع الروز ماري ويقلب معا الخليط جيدا ثم يضاف ريش وتقلب جيدا حتي تتغطا تماما
تترك في التتبيله من 3الي 4ساعات
نولع الفحم حتي يصبح جمر يوضع في الشوايه ثم الشبك ثم ترص الريش وتترك حتي تاخذ اللون الذهبي وتقلب علي الجهه الاخري وتترك حتي تاخذ اللون الذهبي ترفع من النار وتوضع علي الفرش البقدونس والبصل وتقدم
المكونات :
900جرام من الريش الضاني او الغنم
2بصله كبير الحجم مفرومه او مبشوره
2فص من ثوم مدقوق
2ملعقة صغيره من مسحوق الكمون
ملح فلفل اسود
1ملعقة صغيره من الروز ماري او اكليل الجبل الطازج المفروم (اختياري )
طريقة عمل :
نضع البصل المفروم او المبشور في مصفاه وترش عليها الملح ثم يترك لمده 15دقيقة ويوضع تحتها طبق عميق
بعد 15دقيقة باستخدام ملعقة نقوم بالضغط علي البصل حتي الميه تنزل منه تماما في الوعاء ثم يضاف الثوم المدقوق والكمون علي ميه البصل الملح والفلفل الاسود ويمكن وضع الروز ماري ويقلب معا الخليط جيدا ثم يضاف ريش وتقلب جيدا حتي تتغطا تماما
تترك في التتبيله من 3الي 4ساعات
نولع الفحم حتي يصبح جمر يوضع في الشوايه ثم الشبك ثم ترص الريش وتترك حتي تاخذ اللون الذهبي وتقلب علي الجهه الاخري وتترك حتي تاخذ اللون الذهبي ترفع من النار وتوضع علي الفرش البقدونس والبصل وتقدم
تعليقات
إرسال تعليق