طريقة عمل القرص الفلاحى .
المقادير ..
كيلو دقيق , 1/4 كوب زيت , 1/2 كوب قشطة ,
ذرة ملح , سمسم , خميرة , لبن رايب للعجن , ملعقة صغيرة سكر .
الطريقة ..
نحضر طبق للعجن نضع فية الدقيق والملح , السمسم ,
والخميرة , وشوية سكر .
ثم نضع الزيت ونفركة شوية وبعدين القشطة ونقلبهم
كويس مع الدقيق وبعدين نعجن باللبن الرايب لحد
ما تبقا عجينة وبعدين نسيبها تخمر وبعدين
نقرصها صغير ونسيبها تتراح 1/2 ساعة .
بعد كدة نفردها كلها ونرصها فى صنية ,
ونسخن الفرن وندخلها الفرن لحد ما
تحمر من فوق ومن تحت .
ملحوظة ..
( اهم حاجة نعجنها باللبن الرايب - وبين كل
خطوة وخطوة اسيبها ترتاح ودى اهم حاجة عشان تديكى نتيجة كويسة ) .
بالهنا والشفا .
https://www.facebook.com/dido.dema/
http://fnoonel6abkh.blogspot.com.eg/
تعليقات
إرسال تعليق