طريقة عمل كباب في الورق او ورقه لحمه
المكونات
450 جرام من البازلاء
2بصله كبيره مقطعه انصاف او 20 من بصل صغير الحجم
450 جرام من مكعبات لحم البقر
2 طماطم (مقشرة ومقطعة إلى مكعبات)
1 جزرة مقطعه الي مكعبات
2 البطاطا مقطعه الي مكعبات
7 فصوص من الثوم
1 ملاعق معجون الطماطم
½ كوب من الماء لتخفيف معجون الطماطم
2 ملعقة صغيرة ملح
2 ملعقة شاي الزعتر
½ ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود
4 ملاعق الزيت النباتي
طريقة عمل
في وعاء كبير نضع البازلاء البطاطس المكعبات والجزر والبصل ومكعبات اللحم والطماطم المكعبات المقشره والثوم والملح والفلفل الاسود والزعتر والزيت النباتي ومعجون الطماطم ويقلب معا جيدا حتي يختلطوا نقوم بقطع ورقه الي مستطيل كبير او صغير علي حسب الكميه اللي انتي هتحطيها جواه وبعد ما تقطعيه ضعي كميه من خليط الخضار علي جهه وثني الجهه الاخري عليها ونغلق الثلث جهات جيدا ثم توضع في الصينيه بحرص والتاكد من ان الورقه مغلقه جيدا حتي تنتهي الكميه ثم توضع في الفرن علي حراره 200درجه لمده 45دقيقة وعندما تخرج تكون الورقه منتفخه تفتح بحرص وتقدم مع الارز
المكونات
450 جرام من البازلاء
2بصله كبيره مقطعه انصاف او 20 من بصل صغير الحجم
450 جرام من مكعبات لحم البقر
2 طماطم (مقشرة ومقطعة إلى مكعبات)
1 جزرة مقطعه الي مكعبات
2 البطاطا مقطعه الي مكعبات
7 فصوص من الثوم
1 ملاعق معجون الطماطم
½ كوب من الماء لتخفيف معجون الطماطم
2 ملعقة صغيرة ملح
2 ملعقة شاي الزعتر
½ ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود
4 ملاعق الزيت النباتي
طريقة عمل
في وعاء كبير نضع البازلاء البطاطس المكعبات والجزر والبصل ومكعبات اللحم والطماطم المكعبات المقشره والثوم والملح والفلفل الاسود والزعتر والزيت النباتي ومعجون الطماطم ويقلب معا جيدا حتي يختلطوا نقوم بقطع ورقه الي مستطيل كبير او صغير علي حسب الكميه اللي انتي هتحطيها جواه وبعد ما تقطعيه ضعي كميه من خليط الخضار علي جهه وثني الجهه الاخري عليها ونغلق الثلث جهات جيدا ثم توضع في الصينيه بحرص والتاكد من ان الورقه مغلقه جيدا حتي تنتهي الكميه ثم توضع في الفرن علي حراره 200درجه لمده 45دقيقة وعندما تخرج تكون الورقه منتفخه تفتح بحرص وتقدم مع الارز
تعليقات
إرسال تعليق