طريقة عمل الفراخ بالكاجو والخضار
المقادير ..
1/2 كيلو صدور فراخ مخلية مقطعة الى شرائح طويلة , فلفل اخضر مقطع شرائح , وفلفل احمر مقطع شرائح ,
جزرة مقطعة شرائح , 1/2 كوب كاجو , 1/4 كوب زيت , 1/4 كوب صويا صوص ,
1/2 ملعقة بيكربونات الصودا , ملعقة كبيرة زنجبيل فريش , 3 فصوص ثوم مفروم ناعم ,
مكعب مرقة دجاج , كوب ماء , ملعقة كبيرة دقيق , بصلة مقطعة قطع صغيرة , ملح , فلفل .
الطريقة ..
نضع الصويا صوص على بيكربونات الصودا ونقلبهم على بعض ثم نضع قطع الدجاج عليهم
وننقعها فى الخليط لمدة ساعة .
نحضر طاسة ونضع فيها زيت ثم نقوم بوضع الكاجو لتحميصة ,
بعد ذلك نقوم بتصفية الكاجو من الزيت ونضعة على جنب .
فى نفس الطاسة نضع البصل والثوم والجزر والزنجبيل والفلفل الاخضر والاحمر
ونقلبهم لمدة 5 دقائق , ثم نقوم بتصفيتهم من الزيت ونضعهم على جنب .
فى نفس الطاسة نضع شوية زيت وبعد ان يسخن جيدا نضع
قطع الدجاج ونقلبهم كويس لمدة 10 دقائق ثم نقوم بوضع الخضار المحمص مسبقا
عليها ونقوم اذابة مكعب الدجاج فى كوب الماء ونضع عليهم ملعقة الدقيق
والملح والفلفل ونقلبهم كويس ونضعة فوق الدجاج والخضار ونقلبهم كويس
حتى يتماسك الخليط وتتغلف قطع الدجاج والخضار بالصلصة .
بعد ذلك يضاف الكاجو ويقلب جيدا ثم يقدم ساخن مع الارز الابيض .
ملحوظة يمكن استبدال الكاجو باللوز او الاستغناء عنهم .
http://fnoonel6abkh.blogspot.com.eg/
https://www.facebook.com/dido.dema/
بالهنا والشفا ...
تعليقات
إرسال تعليق