القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل البسبوسة بالمهلبية 


المقادير ..
كوب سكر , كوب سميد , كوب جوز هند , كوب حليب بودرة , 
3/4 كوب زيت , بيضة , ملعقة صغيرة فانيليا , علبة زبادى ,
علبة قشطة , ملعقة كبيرة بيكنج بودر .

لعمل الملهبية .
( كوب لبن حليب , 2 ملعقة كبيرة نشا , 2 ملعقة كبيرة قشطة , 1/4 كوب سكر , 
ملعقة كبيرة كريم شانتية ) .

الطريقة ..
لعمل البسبوسة - نحضر طبق كبير نضع فية السكر ,السميد , جوز الهند , حليب البودر , 
الزيت , البيضة , الفانيليا , الزبادى , القشطة و البيكنج بودر ونقلبهم على بعض 
ويبقا عندى خليط متجانس .
لعمل المهلبية - نضع اللبن , النشا , القشطة , السكر و الكريم شانتية ونقلبهم على البارد
وبعدين نحطهم على البوتجاز ونقلبهم لحد ما يتماسك الخليط .

نحضر صنية وندهنا بملعقة طحينة ثم ناخد 1/2 كمية البسبوسة ونفردها فى الصنية 
ثم نضع المهلبية عليها ونفردها ونساويها .
بعد ذلك نحضر 1/2 كمية البسبوسة المتبقى ونضع علية 1/4 كوب ماء 
ونقلبها كويس ثم نفردها على المهلبية ونساويها وندخلها الفرن لحد
ما تحمر من فوق ومن تحت ولما تخرج نسقيها بالشربات وهو سخن .
الشربات ( 2 كوب سكر, 2 كوب ماء وعصير ليمونة ) .
ملحوظة لازم يكون الشربات والبسبوسة سخنين واحنا بنسقيها .
للتزيين رشة جوز هند او فستق مطحون .

بالهنا والشفا ..
http://fnoonel6abkh.blogspot.com/
https://www.facebook.com/dido.dema/


هل اعجبك الموضوع :
author-img
مدونة طبخ هنطبخ إيه النهاردة؟ سؤال يدور في ذهن كل ربة منزل مع صباح كل يوم جديد. فرحلة البحث التي تقوم بها كل ربة منزل عن الأصناف الجديدة والصحية والتي تلبى رغبة جميع أفراد الأسرة لا تنتهى. وحرصا منا على راحتك يقدم لك "طبخ"، أسهل الطرق لعمل أشهي الوصفات من أفضل الشيفات على مدى الأسبوع لتصبحين "شيف" من الدرجة الأولي.. فتابعونا

تعليقات