طريقة عمل اللحمة الباردة
المقادير ..
عرق لحمة تربيانكو من الجزار , راس ثوم متقشرة , حبهان , ورق لورا ,
قرنفل , فلفل , ملح , جوزة الطيب , كرفس , جزرة , ملعقتين زبدة ,
ملعقتين زيت , بقدونس للتزيين .
الطريقة ..
نجيب عرق اللحمة ونعمل فية ثقوب بالسكين ونضع فى كل ثقب فص ثوم
لحد ما كل العرق يكون محشى بالثوم وبعد كدى نجيب فتلة ونربط
العرق كلة بيها .
نحضر حلة ونضع فيها الزيت والزبدة ولما يسخن نحط العرق فيها ونعملة صدمة من كل الجواب
عشان نسد المسام .
بعد ذلك نضيف الحبهان والقرنفل وورق الورا وجوزة الطيب والكرفس والجزرة ,
وبعدين نضع عليها ماء مغلى ونتركها لمدة من ساعة ونص لساعتين
ولما توصل نص سوى نضيف الملح ونسيبها تكمل سواى .
نتركها لحد ما الماء كلها تنشف ونسيب فيها صوص بسيط .
بعد كدة نخرجها ونسيبها تبرد وبعدين نقطعها طرنشات ,
وناخد الصوص ونضع علية ملعقة دقيق ونضربة فى الميكسر ونحطة على
النار لحد ما يتماسك .
بعد ذلك يقدم جنب اللحمة .
ونرش على وشها البقدونس للتزيين .
بالهنا والشفا ..
http://fnoonel6abkh.blogspot.com.eg/
https://www.facebook.com/dido.dema/
تعليقات
إرسال تعليق