القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل اللحمة الباردة 


المقادير ..
عرق لحمة تربيانكو من الجزار , راس ثوم متقشرة , حبهان , ورق لورا , 
قرنفل , فلفل , ملح , جوزة الطيب , كرفس , جزرة , ملعقتين زبدة , 
ملعقتين زيت , بقدونس للتزيين .

الطريقة ..
نجيب عرق اللحمة ونعمل فية ثقوب بالسكين ونضع فى كل ثقب فص ثوم  
لحد ما كل العرق يكون محشى بالثوم وبعد كدى نجيب فتلة ونربط 
العرق كلة بيها .


نحضر حلة ونضع فيها الزيت والزبدة ولما يسخن نحط العرق فيها ونعملة صدمة من كل الجواب 
عشان نسد المسام .
بعد ذلك نضيف الحبهان والقرنفل وورق الورا وجوزة الطيب والكرفس والجزرة ,
وبعدين نضع عليها ماء مغلى ونتركها لمدة من ساعة ونص لساعتين 
ولما توصل نص سوى نضيف الملح ونسيبها تكمل سواى .
نتركها لحد ما الماء كلها تنشف ونسيب فيها صوص بسيط .
بعد كدة نخرجها ونسيبها تبرد وبعدين نقطعها طرنشات ,
وناخد الصوص ونضع علية ملعقة دقيق ونضربة فى الميكسر ونحطة على 
النار لحد ما يتماسك .
بعد ذلك يقدم جنب اللحمة .
ونرش على وشها البقدونس للتزيين .
بالهنا والشفا ..

http://fnoonel6abkh.blogspot.com.eg/
https://www.facebook.com/dido.dema/



هل اعجبك الموضوع :
author-img
مدونة طبخ هنطبخ إيه النهاردة؟ سؤال يدور في ذهن كل ربة منزل مع صباح كل يوم جديد. فرحلة البحث التي تقوم بها كل ربة منزل عن الأصناف الجديدة والصحية والتي تلبى رغبة جميع أفراد الأسرة لا تنتهى. وحرصا منا على راحتك يقدم لك "طبخ"، أسهل الطرق لعمل أشهي الوصفات من أفضل الشيفات على مدى الأسبوع لتصبحين "شيف" من الدرجة الأولي.. فتابعونا

تعليقات