طريقة عمل السابلية
طريقة سهلة ومميزة وطعم وريحة جنان ..
المقادير ..
2 كوب دقيق , 1/2 كوب سكر بودرة , 3/4 كوب زبدة فى درجة حرارة الغرفة ,
بيضة , فانيليا , 1/2 ملعقة بيكنج بودر , مربة للتزيين .
الطريقة ..
نضع الزبدة على السكر ونضربهم كويس بالمضرب لحد ما يبقا عامل زى الكريمة .
بعد ذلك نضع البيضة والفانيليا على الخليط ونضربهم ثم نضيف الدقيق والبودر شوية
شوية ونعجن لحد ما تبقا عجينة نقدر نفردها ونشكلها .
نقسم العجينة نصين وناخد نص العجين ونفردها كويس بسمك سم وبعدين نقطعها
باى شكل يناسبك ( دواير , قلوب ) .
نقوم بفرد النص الاخر من العجين كويس بسمك سم ونقطعة بنفس شكل
النص الاول , بعد ذلك نحضر حاجة مدورة صغيرة ونعمل فاتحة صغيرة من فوق .
نحضر صنية وندهنها برشة زبدة صغيرة ونرص فيها الاشكال وندخلها الفرن لحد ما تستوى .
وبعد الخروج من الفرن نسيبها تبرد وبعدين ناخد شكل المقفول وواحد مفتوح ونلزقهم
ببعض بمربة لحد ما تخلص الكمية .
ممكن نرش عليها سكر بودرة او شيكولاتة سايحة .
بالهنا والشفا ..
https://www.facebook.com/dido.dema/
http://fnoonel6abkh.blogspot.com/
طريقة سهلة ومميزة وطعم وريحة جنان ..
المقادير ..
2 كوب دقيق , 1/2 كوب سكر بودرة , 3/4 كوب زبدة فى درجة حرارة الغرفة ,
بيضة , فانيليا , 1/2 ملعقة بيكنج بودر , مربة للتزيين .
الطريقة ..
نضع الزبدة على السكر ونضربهم كويس بالمضرب لحد ما يبقا عامل زى الكريمة .
بعد ذلك نضع البيضة والفانيليا على الخليط ونضربهم ثم نضيف الدقيق والبودر شوية
شوية ونعجن لحد ما تبقا عجينة نقدر نفردها ونشكلها .
نقسم العجينة نصين وناخد نص العجين ونفردها كويس بسمك سم وبعدين نقطعها
باى شكل يناسبك ( دواير , قلوب ) .
نقوم بفرد النص الاخر من العجين كويس بسمك سم ونقطعة بنفس شكل
النص الاول , بعد ذلك نحضر حاجة مدورة صغيرة ونعمل فاتحة صغيرة من فوق .
نحضر صنية وندهنها برشة زبدة صغيرة ونرص فيها الاشكال وندخلها الفرن لحد ما تستوى .
وبعد الخروج من الفرن نسيبها تبرد وبعدين ناخد شكل المقفول وواحد مفتوح ونلزقهم
ببعض بمربة لحد ما تخلص الكمية .
ممكن نرش عليها سكر بودرة او شيكولاتة سايحة .
بالهنا والشفا ..
https://www.facebook.com/dido.dema/
http://fnoonel6abkh.blogspot.com/
تعليقات
إرسال تعليق