القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل السابلية

طريقة سهلة ومميزة وطعم وريحة جنان ..


المقادير ..
2 كوب دقيق , 1/2 كوب سكر بودرة , 3/4 كوب زبدة فى درجة حرارة الغرفة ,
بيضة , فانيليا , 1/2 ملعقة بيكنج بودر , مربة للتزيين .

الطريقة ..
نضع الزبدة على السكر ونضربهم كويس بالمضرب لحد ما يبقا عامل زى الكريمة .
بعد ذلك نضع البيضة والفانيليا على الخليط ونضربهم ثم نضيف الدقيق والبودر شوية
شوية ونعجن لحد ما تبقا عجينة نقدر نفردها ونشكلها .
نقسم العجينة نصين وناخد نص العجين ونفردها كويس بسمك سم وبعدين نقطعها
باى شكل يناسبك ( دواير , قلوب ) .
نقوم بفرد النص الاخر من العجين كويس بسمك سم ونقطعة بنفس شكل
النص الاول , بعد ذلك نحضر حاجة مدورة صغيرة ونعمل فاتحة صغيرة من فوق .
نحضر صنية وندهنها برشة زبدة صغيرة ونرص فيها الاشكال وندخلها الفرن لحد ما تستوى .
وبعد الخروج من الفرن نسيبها تبرد وبعدين ناخد شكل المقفول وواحد مفتوح ونلزقهم
ببعض بمربة لحد ما تخلص الكمية .
ممكن نرش عليها سكر بودرة او شيكولاتة سايحة .


بالهنا والشفا ..

https://www.facebook.com/dido.dema/
http://fnoonel6abkh.blogspot.com/


هل اعجبك الموضوع :
author-img
مدونة طبخ هنطبخ إيه النهاردة؟ سؤال يدور في ذهن كل ربة منزل مع صباح كل يوم جديد. فرحلة البحث التي تقوم بها كل ربة منزل عن الأصناف الجديدة والصحية والتي تلبى رغبة جميع أفراد الأسرة لا تنتهى. وحرصا منا على راحتك يقدم لك "طبخ"، أسهل الطرق لعمل أشهي الوصفات من أفضل الشيفات على مدى الأسبوع لتصبحين "شيف" من الدرجة الأولي.. فتابعونا

تعليقات