طريقه عمل المارون جلاسيه (ابو فروة) بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناه MBC مصر
(حلقه اليوم 28\12\2015 _حلقه يوم الاثنين 28 ديسمبر2015)
اسم الوصفه\\\\المارون جلاسيه (ابو فروة)
&& مقاديرومكونات الوصفه&&
(السلق)
2 لتر ماء مغلى
5 جم ملح ليمون
لمدة 25 دقيقه
(الفرن)
1 كيلو ابو فروة طازج
1 عدد سكينه
درجه حرارة 250
لمدة 15 دقيقه
(الشربات)
750 مل ماء
350 جم سكر
1 قرفه خشب
2 جم فانيليا سائله
1 كيلو ابو فروة مقشر
لمدة ساعه فى محلول ثم يصفى
(الشربات)
1 لتر شربات مصفى
250 جم سكر
250 مل ماء
1 جم ملح ليمون
1 كيلو ابو فروة مسوى
يترك فى محلول لمدة 12 ساعه
&& طريقه تحضيرالوصفه&&
1-فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح ليمون نسلق ابو فروة لمدة 25 دقيقه ونصفى ونفتحه من الجانب
2-فى صينيه نرص ابو فروه وندخله الفرن على 250 درجه لمدة 15 دقيقه ولمه يخرج نغطى بقوطه ونضغط عليه ونشيل منوا العظامه
3-للعمل الشربات الاول فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء ولمه يغلى نضيف قرفه خشب وفانيليا ولمه يعمل شرباتثقيل نضع فى ابو فروه ونسيبها يستوى لمدة ساعه ونسيبه فى الشربات يوم كامل نصفى فى مصفاه
4-للعمل الشربات التانى فى اناء على النار نضع الشربات المصفى ونضيف عليه سكر وماء وبعد الساعه ولمح ليمون ونسيبها تغلى لمه تعمل شربات خفيف نضيف ابو فروة ونسيبه يستوى فى الشربات لمدة ساعه ونسيبه فى الشربات يوم كامل ونصفى فى مصفاه
5- ممكن نزينه بشيكولاته سايحه باردة او سكر بودرة او ايسينج ونضعه على مصفاه لمدة 48 ساعه
6-وفى طبق التقديم نرص المارون جلاسيه المزين
7-ويقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل المارون جلاسيه (ابو فروة) بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناهMBCمصرالمارون جلاسيه (ابو فروة) للشيف حسن,مقاديرالمارون جلاسيه (ابو فروة) للشيف حسن, المارون جلاسيه (ابو فروة) للشيف حسن,الشيف حسن وطريقه المارون جلاسيه (ابو فروة) من برنامج الشيف قناهmbc مصر,طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل المارون جلاسيه (ابو فروة) لشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر,المارون جلاسيه (ابو فروة) بطريقه الشيف حسن,
جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج الشيف قناهmbcمصر,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,وصفات جديدة للشيف حسن,جميع اكلات الشيف حسن,
حلقه اليوم 28\12\2015,حلقه يوم الاثنين 28
ديسمبر للشيف حسن,حلقه اليوم الاثنين 28-12-2015,حلقه امس للشيف حسن,حلقه 28
\12\2015 قناه mbc مصر,اكلات مصريه,اكلات سوريه,اكلات شعبيه,اكلات لبنانيه,اكلات خليجيه,اكلات مغربيه,حلويات,معجنات,مخبوزات,مشويات,مشروبات,ساندوتشات,حلويات شرقيه,حلويات غربيه,مقبلات, اطباق رئيسي, كيك, تورته, اطباق جانبيه,مولتن كيك,سينابون,مربى, الكشك بالبط,شوربه,البطاطا فرن ,فطيرة حادقه, فطائر,شوربه كريمه بالدجاج والمشروم,الدونتس ,حمام بالفريك ,باند البلح,الكبسه السعودى,طاجن تورلى,طاجن الارز المعمر بالحمام,رد فلفيت,سلطه الخيار,الهريسه الحاره, تورفيه الشيكولاته,بيكاتا بصوص الديمى جلاس(الصوص البنى), تارت الشيكولاته بالكراميل,مقرمشات شيكولاته,الفراخ المقرمشه, فطيرة البلح المقليه,طاجن عكاوى ,المجدرة,فلفل مقلى,مشبك احمر, حلاوة سادة,النجريسكو,الكيكه الاسفنجيه الفانيليا البلدى, تورته شيكولاته,تورته بلاك فورست,توست على شكل بطيخ,المخروطه,الكشرى المصرى, حلويات المولد,المفتقه,المحوجه,حلويات راس السنه,المارون جلاسيه (ابو فروة),
تعليقات
إرسال تعليق