طريقه عمل شوربه او مرقه الخضار من مدونه شغف الطهي
وقت التحضير: 15 دقيقه.
وقت الطهي: 35 دقيقه
المكونات:
-3 بصل
- حزمه كرفس
-2 جزر
-2 عود كرات
- عيدان بقدونس بدون ورق
- ورق لورا
- 5 حبات حبهان
- فلفل ابيض صحيح
-زيت زيتون
- 1/2 كوب مايه بليمون
طريقه التحضير:
- نغسل الخضار ونقطعه تقطيعات كبيره متساويه
- في حله عالنار نحط زيت زيتون ونضيف الخضار ونقلب
-ولما الزيت يسخن مع الخضار نضيف المايه بلمون لحد ما الخضار يدبل
- وبعدين نضيف مايه وورق اللورا والحبهان والفلفل الابيض
- اول ما تبتدي تغلي نوطي النار عليها وونسيبها 30 دقيقه
- بعد 30 دقيقه نصفي الشوربه بكبشه مانقلبش الحله كلها في المصفه عشان
ماتتعكرش
- ونبردها ونحطها ف اكياس وندخلها الفريزر
- ممكن نعمل منها رز او فريك او برغر او نطبخ بيها زي شوربه الفراخ
تعليقات
إرسال تعليق