طريقه عمل شوربه الفراخ طريه عمل شوربه الدجاج
وقت التحضير : 10 دقائق
وقت الطهي: 45 دقيقه
المكونات:
- 1 كيلو عضم فراخ او اجنحه او فرخه كامله
- 2 بصله
- 3 عيدان كرفس
-1 جزره صغيره
-5 حبات حبهان
-فلفل ابيص حب
- زيت زيتون
- 1/2 كوب ماء عليه عصير لمونه
طريقه التحضير:
-نغسل الفراخ بملح ونغسل الخضار ونقشره ونقطعه تقطيعات متسوايه.
- في حله عالنار نحط زيت زيتون ونشوح الخضار 5 دقايق وكل ما الزيت يسخن اوي
نحط شويه مايه بلمون عشان نطلع كل الطعم والي ف الخضار
- وبعدين نضيف الفراخ ونشوحهم كمان شويه
- بعدين نضيف المايه والحبهان والفلفل الابيض وممكن نضيف مكعب مرقه دجاج
-نسيبها عالنار واول ما تغلي نوطي النار عليها عشان الشوربه ماتتعكرش
- نسيبها بالظبط 45 دقيقه وبعدين نرفعها من عالنار
- بعدين نجيب مصفي ونصفي الشوربه واحده وحده فحله تانيه بكبشه مانصفيش بالحله كلها
- وبعدين ندخلها التلاجه وهي مكشوفه وبعد ماتبرد خالص نطلعها ونزيل الطبقه اللي ع الوش
- وممكن نحطها فأكياس وندخلها الفريزر
- 2 بصله
- 3 عيدان كرفس
-1 جزره صغيره
-5 حبات حبهان
-فلفل ابيص حب
- زيت زيتون
- 1/2 كوب ماء عليه عصير لمونه
طريقه التحضير:
-نغسل الفراخ بملح ونغسل الخضار ونقشره ونقطعه تقطيعات متسوايه.
- في حله عالنار نحط زيت زيتون ونشوح الخضار 5 دقايق وكل ما الزيت يسخن اوي
نحط شويه مايه بلمون عشان نطلع كل الطعم والي ف الخضار
- وبعدين نضيف الفراخ ونشوحهم كمان شويه
- بعدين نضيف المايه والحبهان والفلفل الابيض وممكن نضيف مكعب مرقه دجاج
-نسيبها عالنار واول ما تغلي نوطي النار عليها عشان الشوربه ماتتعكرش
- نسيبها بالظبط 45 دقيقه وبعدين نرفعها من عالنار
- بعدين نجيب مصفي ونصفي الشوربه واحده وحده فحله تانيه بكبشه مانصفيش بالحله كلها
- وبعدين ندخلها التلاجه وهي مكشوفه وبعد ماتبرد خالص نطلعها ونزيل الطبقه اللي ع الوش
- وممكن نحطها فأكياس وندخلها الفريزر
تعليقات
إرسال تعليق