طريقه عمل الكفته. اسياخ الكفته المشويه علي الطريقه اللبنانيه شغف الطهي
الكميه: 4 اشخاص
وقت التحضير: 20 دقيقه
وقت الطهي: 20 دقيقه
المكونات:1 كيلو لحمه مفرومه (جملي او بقري)
300 جم دهن (ضاني )
2 بصل
1/2 معلقه قرفه
1 معلقه فلفل اسمر
ملح
1 معلقه بهارات لحمه
1/4 معلقه جبهان مطحون
طريقه التحضير:-نفرم اللحمه والدهن ناعمه يعني مرتين او تلاته
-نضرب البصل في الخلاط مع ربع كوب ماء ونعصره كويس
-نضيف جزء (صغير) من تفل البصل علي اللحمه عشان ماتفكش من السيخ ونحتفظ بمايه البصل
-ونحط عليها التوابل ووالملح ونقلبها كويس ( ممكن نسوي قطعه صغيره عشان نشوف الطعم محتاج توابل وملح ولا كويسه كده).
- نحط ايدينا فمايه البصل ونعمل الكفته ف السيخ وحجم اللحمه في السيخ يكون مش قليل عشان ماينشفش عالنار.
- نسيبها عالنار لحد ماتحمر ونقلبها وتكون حراره النار متوسطه مش هاديه عشان عصاره اللحمه ماتنزلش كلها والكفته ماتنشفش
-بتتقدم علي بقدونس مفروم مع ورز وسلطه خضرا او طحينه
وقت التحضير: 20 دقيقه
وقت الطهي: 20 دقيقه
المكونات:
1 كيلو لحمه مفرومه (جملي او بقري)300 جم دهن (ضاني )
2 بصل
1/2 معلقه قرفه
1 معلقه فلفل اسمر
ملح
1 معلقه بهارات لحمه
1/4 معلقه جبهان مطحون
طريقه التحضير:
-نفرم اللحمه والدهن ناعمه يعني مرتين او تلاته-نضرب البصل في الخلاط مع ربع كوب ماء ونعصره كويس
-نضيف جزء (صغير) من تفل البصل علي اللحمه عشان ماتفكش من السيخ ونحتفظ بمايه البصل
-ونحط عليها التوابل ووالملح ونقلبها كويس ( ممكن نسوي قطعه صغيره عشان نشوف الطعم محتاج توابل وملح ولا كويسه كده).
- نحط ايدينا فمايه البصل ونعمل الكفته ف السيخ وحجم اللحمه في السيخ يكون مش قليل عشان ماينشفش عالنار.
- نسيبها عالنار لحد ماتحمر ونقلبها وتكون حراره النار متوسطه مش هاديه عشان عصاره اللحمه ماتنزلش كلها والكفته ماتنشفش
-بتتقدم علي بقدونس مفروم مع ورز وسلطه خضرا او طحينه
تعليقات
إرسال تعليق