حلقات البصل المقرمش انيون رينج شغف الطهي
المكونات : -تكفي 3 اشخاص
وقت التحضير : -20 دقيقه
وقت الطهي : - 10 دقائق
المكونات:
-2 بصل ابيض كبير
-عجينه تمبورا
- ملح وفلفل
- 50 جم دقيق
طريقه التحضير:
- نقطع البصل حلقات عريضه
- ونغلي حوالي 2 لتر مايه ونحط فيها البصل ونحضر 2لتر مايه فيهم مكعبات تلج
- لما البصل يكون استوي بس لسا بيقطم نرفعه ف المايه بتلج لان لسا هيستوي تاني
-وبعد دقيقه نرفعه من التلج ونشيل القشره الخفيفه اللي ف طبقات البصل من الداخل -اولما نشيل القره نحطه فدقيق علي طول عشان يتغطي كويس بالدقيقه
- وبعدين نحطه فعجينه التمبورا ونقليه علي درجه حراره 180 لمده 10 دقايق
- تطلع من الزيت علي منديل ورقه ملح وفلفل
- ممكن نعملها بانيه بدل العجينه. بس درجه حراره الزيت هتبقي اقل 160يعني
ملحوظه:
- لازم نشيل القشره الخفيفه اللي فقلب البصله . لازم نقلي البصل فدرجه 180 ل 10 دقايق
- ويستحسن ضرب البيض وعمل الرغوه قبل استخدام التمبورا مباشرهً
- ملح وفلفل
- 50 جم دقيق
طريقه التحضير:
- نقطع البصل حلقات عريضه
- ونغلي حوالي 2 لتر مايه ونحط فيها البصل ونحضر 2لتر مايه فيهم مكعبات تلج
- لما البصل يكون استوي بس لسا بيقطم نرفعه ف المايه بتلج لان لسا هيستوي تاني
-وبعد دقيقه نرفعه من التلج ونشيل القشره الخفيفه اللي ف طبقات البصل من الداخل -اولما نشيل القره نحطه فدقيق علي طول عشان يتغطي كويس بالدقيقه
- وبعدين نحطه فعجينه التمبورا ونقليه علي درجه حراره 180 لمده 10 دقايق
- تطلع من الزيت علي منديل ورقه ملح وفلفل
- ممكن نعملها بانيه بدل العجينه. بس درجه حراره الزيت هتبقي اقل 160يعني
ملحوظه:
- لازم نشيل القشره الخفيفه اللي فقلب البصله . لازم نقلي البصل فدرجه 180 ل 10 دقايق
- ويستحسن ضرب البيض وعمل الرغوه قبل استخدام التمبورا مباشرهً
تعليقات
إرسال تعليق