&&المقاديروالمكونات&&
( العجينه 1)
كوب وربع دقيق(250 جم)
نصف ملعقه خميرة فوريه(10 جم)
ملعقه سكر(25 جم)
ربع ملعقه ملح(2 جم)
2 بيضه
2 اصفر بيض
ربع ملعقه فانيليا(2 جم)
نصف كوب لبن دافئ(100 جم)
ربع كوب زبدة سايحة(50 جم)
( العجينه 2)
كوب وربع دقيق(250 جم)
( العجينه 2)
كوب وربع دقيق(250 جم)
ربع ملعقه سكر(2 جم)
ربع ملعقه ملح(2 جم)
2 برتقال مبشور
3 بيضات
نصف كوب لبن دافئ(100 جم)
ربع ملعقه خميرة(2 جم)
4 ملعقه زبدة سايحة(100 جم)
(الشربات)
1 لتر ماء ساخن
4 كوب سكر(800 جم)
2 عود قرفه
2 برتقال شرائح
2 ليمون شرائح
(الكريمه الكاسترد)
كوب لبن(200 مل)
(الشربات)
1 لتر ماء ساخن
4 كوب سكر(800 جم)
2 عود قرفه
2 برتقال شرائح
2 ليمون شرائح
(الكريمه الكاسترد)
كوب لبن(200 مل)
نصف كوب باستيرى كريم بودر(100 جم)
كوب كريمه شانتيه بودر(200 جم)
2 ونصف كوب ماء مثلج(500 مل)
(الفاكهه)
مانجو شرائح \ كيوى شرائح\ عنب ابيض\عنب اسود
(التلميع)
كوب مربى مشمش(200 جم)
2 ملعقه ماء ساخن(50 جم)
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
2 ونصف كوب ماء مثلج(500 مل)
(الفاكهه)
مانجو شرائح \ كيوى شرائح\ عنب ابيض\عنب اسود
(التلميع)
كوب مربى مشمش(200 جم)
2 ملعقه ماء ساخن(50 جم)
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
لعمل العجينه 1 \\\\\
-فى بوله ندوب خميرة فى لبن دافى ونضيف بيض واصفر بيض وسكر وملح ودقيق وزبدة ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونغطيها ونسيبها فى مكان دافى تخمر لمدة ساعه
لعمل العجينه 2\\\\
- فى الميكسر نضع بيض وبشر برتقال وسكروملح ودقيق وزبدة وفى بوله ندوب خميرة فى لبن دافئ ونضيفه ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف عليهم العجينه الاولى ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ( لازم تكون العجينه عامله زى الاستيك) ونضعها فى كيس حلوانى
- ونجيب فورمه وندهنها سمن ونصب فى العجينه ونضعها فى مكان دافى لمدة ساعه تخمر( لازم يتضاعف حجمها)
- وندخل الباباز الفرن على 180 درجه لمدة 45 دقيقه ونسيبه يبرد
لعمل الشربات\\\\\
- فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء ونضيف قرفه وشرائح برتقال وليمون ونسيبهم يغلوا شويه ونصفى
- ونجيب الباباز ونشيل الجزء اللى من تحت ونغمره فى الشربات (لازم يشرب شربات كتير اول)
لعمل كريمه الكاسترد\\\\\
- فى بوله نخلط لبن مع باستيرى كريم ونقلبهم مع بعض لحد ما يتقل
لعمل الكريمه شانتيه\\\\\\
- فى الميكسر نخفق كريمه شانتيه مع ماء مثلج ونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف حجمه ونضيف عليه الباستيرى كريم ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضعه فى كيس حلوانى
- ونجيب الباباز ونزينه بكريمه الكاسترد ونرص عليها مانجو وعنب ابيض وعنب اسود وكيوى
- فى اناء على النار ندوب مربى مشمش فى ماء ساخن ياخد غلاوة ونصفى ونلمع بى الفاكهه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
- وندخل الباباز الفرن على 180 درجه لمدة 45 دقيقه ونسيبه يبرد
لعمل الشربات\\\\\
- فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء ونضيف قرفه وشرائح برتقال وليمون ونسيبهم يغلوا شويه ونصفى
- ونجيب الباباز ونشيل الجزء اللى من تحت ونغمره فى الشربات (لازم يشرب شربات كتير اول)
لعمل كريمه الكاسترد\\\\\
- فى بوله نخلط لبن مع باستيرى كريم ونقلبهم مع بعض لحد ما يتقل
لعمل الكريمه شانتيه\\\\\\
- فى الميكسر نخفق كريمه شانتيه مع ماء مثلج ونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف حجمه ونضيف عليه الباستيرى كريم ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضعه فى كيس حلوانى
- ونجيب الباباز ونزينه بكريمه الكاسترد ونرص عليها مانجو وعنب ابيض وعنب اسود وكيوى
- فى اناء على النار ندوب مربى مشمش فى ماء ساخن ياخد غلاوة ونصفى ونلمع بى الفاكهه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل الباباز بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه الباباز للشيف حسن,مقاديرالباباز للشيف حسن .طريقه الباباز بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه الباباز, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل الباباز
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه الباباز بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه
تعليقات
إرسال تعليق