طريقه الباتيه(عجينه الرقائق الهشه) بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
&&المقاديروالمكونات&&
(عجينه الفيتاج)
2 ونصف كوب دقيق (500 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه عصير ليمون(10 جم)
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
-نجيب الزبدة نفردها فى كيس ونضعها فى الفريز تجمد شويه على شكل بلوك
-فى الميكسر نضيف الدقيق وعصير الليمون وملح ونقلبهم مع بعض كويس ثم نضيف الماء المثلج
- ونغطيها بكيس بلاسيتك ونسيبها نصف ساعه ترتاح فى المطبخ
-ونرش دقيق على الرخامه ونفردها بسمك نصف سم ونجيب فرشاه وننضف منها الدقيق ونفرد فيها بلوك الزبدة ونقفلها كويس من كل الجوانب ونفردها تانى ونلمها ونفردها تالث لحد ما نعملها شكل مربع ونفردها ونقطعها بشكل دائرى او مثلث اومستطيل او مربع( نعملها شرائح عريضه ونحشي جبنه رومى مبشورة ونعملها على شكل توست اونعملها كورنيه ونحشيها هوت دوج او نعملها باتيه ونحشى جبنه او تونه او جبنه اصابع او جبنه وزيتون او لانشون)
2 ونصف كوب دقيق (500 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه عصير ليمون(10 جم)
كوب وربع ماء مثلج(150 مل)
2 كوب ونصف زبدة بلوك(500 جم)
ربع كوب دقيق(50جم)
2 كوب ونصف زبدة بلوك(500 جم)
ربع كوب دقيق(50جم)
(للتلميع)
(صفاربيضه\فانيليا\سكر\ لبن \ قهوه مركزة)
(صفاربيضه\فانيليا\سكر\ لبن \ قهوه مركزة)
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
-نجيب الزبدة نفردها فى كيس ونضعها فى الفريز تجمد شويه على شكل بلوك
-فى الميكسر نضيف الدقيق وعصير الليمون وملح ونقلبهم مع بعض كويس ثم نضيف الماء المثلج
- ونغطيها بكيس بلاسيتك ونسيبها نصف ساعه ترتاح فى المطبخ
-ونرش دقيق على الرخامه ونفردها بسمك نصف سم ونجيب فرشاه وننضف منها الدقيق ونفرد فيها بلوك الزبدة ونقفلها كويس من كل الجوانب ونفردها تانى ونلمها ونفردها تالث لحد ما نعملها شكل مربع ونفردها ونقطعها بشكل دائرى او مثلث اومستطيل او مربع( نعملها شرائح عريضه ونحشي جبنه رومى مبشورة ونعملها على شكل توست اونعملها كورنيه ونحشيها هوت دوج او نعملها باتيه ونحشى جبنه او تونه او جبنه اصابع او جبنه وزيتون او لانشون)
- وفى بوله نخفق صفاربيض وفانيليا وسكرولبن وقهوه مركزة ونخفقهم مع بعض وندهن بيهم الباتيه وممكن نرش عليه سمسم وحبه البركه او جبنه رومى مبشورة
- وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة 20 دقيقه ونسيبه يبرد خالص
- وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة 20 دقيقه ونسيبه يبرد خالص
- ويقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل الباتيه(عجينه الرقائق الهشه) بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه الباتيه(عجينه الرقائق الهشه) للشيف حسن,مقاديرالباتيه(عجينه الرقائق الهشه) للشيف حسن .طريقه الباتيه(عجينه الرقائق الهشه) بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه الباتيه(عجينه الرقائق الهشه), طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل الباتيه(عجينه الرقائق الهشه)
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه الباتيه(عجينه الرقائق الهشه) بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه
تعليقات
إرسال تعليق