طريقة عمل الباذنجان المحشي علي الطريقه المصريه
المكونات
26من الباذنجان الاسود او الابيض الصغير او الطويل والرفيع
1 1/2كوب من الارز المصري المغسول والمصفي
1و1/2من عصير الطماطم
3ملاعق كبيرة من البصل المفروم
3ملاعق كبيره من السمن او الزبده علي زيت
11/2كوب من الشوربه
1ملعقة كبيرة من معجون الطماطم
للتوابل (توابل لحم -زعتر -جنزبيل -كمون كزبره -دره شطه مطحونه)
1/4 كوب شبت و1/4 كوب من البقدونس و1/4 كوب كزبره
طريقة عمل
في حله نضع السمن ثم البصل المفروم ونقلب الي ان يصبح اون البصل شفاف او يزبل ثم نضع عصير الطماطمويقلب ونضع التوابل ونتركه الي ان الطماطم تتسبك يمكن وضع 1ملعقة كبيرة من معجون الطماطم ثم ويقلب ثم نضيف الارز المصفي ويقلب جدا الي ان يختلط معا ثم يرفع من النار ويترك الي ان يبرد تماما ثم نضيف الخضروات ونقلب جدا الي ان يختلطوا معا جيدا ويوضع جانبا لحين الاستعمال
اول حاجه اضغط علي الباذنجان براحه الكف واحركه الي ان يصبح طري شوي ليسهل التقوير اشيل العنق بشكل متساوي ادخل المقوار من كل جوانب والفه بحرص الي ان يخرج القلب بشكل متساوي والف بدون الضغط عليها حتي لا تنقطع مني وهكذا الي ان تنتهي الكميه تماما نغسلها و(تكون الحله مائله قليلا) ونصفيها ونبدا في الحشو الباذنجان بالارز مع عدم ملائها الي الاخر وترك مساحه للسماح للارز باتمدد عند السواء تملاء بالارز ما عدا الربع تقريبا ومع عدم كبس الارز فيها (يعني متخليهاش حجر ) ونضعها في الحله وتكون واقفه وهكذا الي ان تنتهي الكميه ثم نضع الحله علي النار ونضيف الشوربه الساخنه علي كل واحده من الباذنجان تقريبا وباقي الشوربه يوضع الي الربع ونغطي الحله ونتركها تغلي علي نار عاليه لمده من 10 الي 12دقيقة ثم نخقض درجه الحرارة الي منخفض جدا (دون الفتح عليها )وتترك لمده من 20 الي 30دقيقه ثم يرفع الغطا واذا وجدنا شوربه كتير تصفي ثم نبدا في رصها علي طبق التقديم
تعليقات
إرسال تعليق