طريقة عمل الشربات او القطر او الشيره الخفيف
المكونات
4اكوب من السكر العادي
4اكواب من الماء
1/3 ملعقة صغيره فانيلا
1ملعقه كبيره من عصير الليمون
طريقة عمل
في قدر علي نار متوسطة نضع السكر ثم الماء ويترك علي النار مع التقليب ونضع الفانيليا ان استعملت مع التقليب الي ان يذوب السكر تماما وعند بدا الغليان نضع عصير الليمون وتخفض درجه الحراره مع التقليب بين الحين والاخر واستخدام فرشاه مبلله بالماء لمسح جوانب القدر بين الحين والاخر وتترك لتغلي من 30الي 40دقيقة او الي تبتدي تعقود معاك(يعني ناخدشويه منها بملعقة ونضع اطراف صابع واحد فيها ثم نقوم بملامسه الاصبع الاخر لو حسينا ان انها بتلزق يعني ابتدتتعقودوطبعا دي هتعرفيها
ترفعيها من علي النار ونضعها جانبا تسقي بها البسبوسه والكنافه الطريه والبقلاوه علي حسب الرغبه
المكونات
4اكوب من السكر العادي
4اكواب من الماء
1/3 ملعقة صغيره فانيلا
1ملعقه كبيره من عصير الليمون
طريقة عمل
في قدر علي نار متوسطة نضع السكر ثم الماء ويترك علي النار مع التقليب ونضع الفانيليا ان استعملت مع التقليب الي ان يذوب السكر تماما وعند بدا الغليان نضع عصير الليمون وتخفض درجه الحراره مع التقليب بين الحين والاخر واستخدام فرشاه مبلله بالماء لمسح جوانب القدر بين الحين والاخر وتترك لتغلي من 30الي 40دقيقة او الي تبتدي تعقود معاك(يعني ناخدشويه منها بملعقة ونضع اطراف صابع واحد فيها ثم نقوم بملامسه الاصبع الاخر لو حسينا ان انها بتلزق يعني ابتدتتعقودوطبعا دي هتعرفيها
ترفعيها من علي النار ونضعها جانبا تسقي بها البسبوسه والكنافه الطريه والبقلاوه علي حسب الرغبه
تعليقات
إرسال تعليق