القائمة الرئيسية

الصفحات

المطبخ المصرى

مشاركة من: أم ياسين

المكونات:
- زوج حمام مسلوق.
- 2 كوب أرز.
- 2 كوب مرقة.
- 1 كوب لبن حليب.
- ½ كوب قشدة لبانىِ.
- 2 ملعقة كبيرة سمنة.
- ملح.
- فلفل أسود.

الطريقة:
1- نغسل الأرز ونصفيه تماماً، ونقلبه بالسمن فى حلة (طنجرة) صغيرة على النار لحد ما يتحمر.
2- نضيف اللبن ونصف المرقة والملح والفلفل الأسود، ونسيبه يغلىِ لمدة 5 دقائق لحد ما يتشرب اللبن ويطرىَّ (يلين).
3- نوضع نصف مقدار الأرز فى الطاجن، وعليه الحمام المسلوق، وبعدين نفرش عليه (نُغطيه) بالنصف الثانىِ من الأرز.
4- نصب (نسكب) عليه الباقىِ من المرقة، ونغطىِ الطاجن بالألومنيوم، ونحطه فى فرن على حرارة أعلى من المتوسط لمدة نصف ساعة لحد ما يستوىِ (يَنضج).
5- نفرد القشدة على الأرز، ونسيبه 5 دقائق فى الفرن لحد ما يتحمر من فوق.
هل اعجبك الموضوع :
author-img
مدونة طبخ هنطبخ إيه النهاردة؟ سؤال يدور في ذهن كل ربة منزل مع صباح كل يوم جديد. فرحلة البحث التي تقوم بها كل ربة منزل عن الأصناف الجديدة والصحية والتي تلبى رغبة جميع أفراد الأسرة لا تنتهى. وحرصا منا على راحتك يقدم لك "طبخ"، أسهل الطرق لعمل أشهي الوصفات من أفضل الشيفات على مدى الأسبوع لتصبحين "شيف" من الدرجة الأولي.. فتابعونا

تعليقات