المطبخ المصرى
مشاركة من: أم ياسين
المكونات:
- زوج حمام مسلوق.
- 2 كوب أرز.
- 2 كوب مرقة.
- 1 كوب لبن حليب.
- ½ كوب قشدة لبانىِ.
- 2 ملعقة كبيرة سمنة.
- ملح.
- فلفل أسود.
الطريقة:
1- نغسل الأرز ونصفيه تماماً، ونقلبه بالسمن فى حلة (طنجرة) صغيرة على النار لحد ما يتحمر.
2- نضيف اللبن ونصف المرقة والملح والفلفل الأسود، ونسيبه يغلىِ لمدة 5 دقائق لحد ما يتشرب اللبن ويطرىَّ (يلين).
3- نوضع نصف مقدار الأرز فى الطاجن، وعليه الحمام المسلوق، وبعدين نفرش عليه (نُغطيه) بالنصف الثانىِ من الأرز.
4- نصب (نسكب) عليه الباقىِ من المرقة، ونغطىِ الطاجن بالألومنيوم، ونحطه فى فرن على حرارة أعلى من المتوسط لمدة نصف ساعة لحد ما يستوىِ (يَنضج).
5- نفرد القشدة على الأرز، ونسيبه 5 دقائق فى الفرن لحد ما يتحمر من فوق.
تعليقات
إرسال تعليق