المطبخ اليونانى
مشاركة من: دليلة
المكونات:
- ½ كيلو بطاطس (بطاطا) صغيرة جداً.
- 1 كوب بازلاء فروزن (مُجمدة).
- 1 ½ كوب لبن زبادى (روب).
- 2 ملعقة كبيرة مايونيز.
- 5 فصوص ثوم مفرومة ناعم.
- 2 ملعقة كبيرة بقدونس (معدنوس) مفروم ناعم.
- 2 ملعقة كبيرة شبت (بسباس) مفروم ناعم.
- 2 حبة بصل أخضر مقطع شرايح رفيعة.
- فلفل أسود.
- ملح.
الطريقة:
1- نسلق البطاطس فى ماء مملح، ونصفيها جيداً ونقشرها ونقطعها نصفين فى وعاء التقديم.
2- نسلق البازلاء فى ماء مملح، ونصفيها جيداً ونضيفها على البطاطس.
3- نخلط الزبادىِ والمايونيز والثوم والأعشاب، ونتبلهم بالملح والفلفل، ثم نسكب الخليط على البطاطس والبازلاء ونقلبهم جيداً، وننثر عليهم قليل من البصل الأخضر ونقدمها.
تعليقات
إرسال تعليق