المطبخ المصرى
مشاركة من: الحاجة نجاة
المكونات:
- ½ كيلو كبدة بقرىِ شرايح كبيرة.
- بصلة متوسطة مفرومة ناعم.
- 4 فصوص ثوم مفرومة ناعم.
- ¼ كوب بقسماط (خُبز مطحون).
- ¼ كوب دقيق (طحين).
- ¼ كوب عصير ليمون (حامض - قارص).
- 1 ملعقة صغيرة كمون.
- ½ ملعقة صغيرة بهار لحمة (7 بهارات).
- ملح.
- فلفل أسود.
الطريقة:
1- تتبل شرايح الكبدة بالبصل والثوم والملح والبهارات والكمون وعصير الليمون وتترك فى الثلاجة (البراد) لمدة ساعتين.
2- يخلط البقسماط مع الدقيق وتغطىَّ به الكبدة من الجهتين، وترص فى صينية فرن وتُحمر فى فرن هادىء، أو تُحمر فى الزيت على حسب الرغبة.
تعليقات
إرسال تعليق