القائمة الرئيسية

الصفحات





المقادير

مقدار2 صدر فرخة بالجلد بس بدون عظم
معلقة أكل زبدة
نصف كوب زيت أو زيت زيتون
ملح وفلفل
كوبين مشروم طازج أو محفوظ

الطريقة

فى طاسة عى نار متوسطة حطى الزيت
ولما يسخن بس مش يتحرق
حطى صدور الفراخ بعد ما تتبليها بالملح والفلفل على الزيت الساخن
ويكون الجلد من جهة الزيت وسيبيها لمدة 5 دقائق بدون ماتحركيها
أقلبيها و حطى المشروم عليها و حطى شوية ملح وعلى النار شوية
لأن المشروم هينزل ميه و سيبيها 5 دقائق تانية
وبعدين حطى الطاسة كلها فى فرن ساخن 400 درجة ربع ساعة أو 20 دقيقة لحد ماتستوى
خرجيها من الفرن وأرفعى الفراخ على طبق لوحدها
وغطيها بالفويل عشان ماتبردش وسيبيها 10 دقائق
حطى الطاسة على النار و على النار
وحطى نص كوب ماء عليها عشان تكونى الصوص
ولما الصوص يقل شوية أطفى النار
وهتلاقى الفراخ نزلت شوية صوص حطيهم فى الطاسة وحطى الزبدة
وحركيها لحد ما تذوب و شوية فلفل وحطيهم على الفراخ وبالهنا والشفا
هل اعجبك الموضوع :
author-img
مدونة طبخ هنطبخ إيه النهاردة؟ سؤال يدور في ذهن كل ربة منزل مع صباح كل يوم جديد. فرحلة البحث التي تقوم بها كل ربة منزل عن الأصناف الجديدة والصحية والتي تلبى رغبة جميع أفراد الأسرة لا تنتهى. وحرصا منا على راحتك يقدم لك "طبخ"، أسهل الطرق لعمل أشهي الوصفات من أفضل الشيفات على مدى الأسبوع لتصبحين "شيف" من الدرجة الأولي.. فتابعونا

تعليقات