العكاوي هي ديل البقره وبتسلق عادي وفيه ناس بتعملها طاجن , ويقوم الجزار بتنظيفها وتقطيعها , وإليكم طريقة عمل طاجن العكاوي:
.
المكونات
كيلو عكاوى بتلو
نصف بصل قاورمة
ثوم
ملعقتين سمنة
نصف طماطم مفرومة
حبهان فصوص
مستكة فصوص
ورق لورا
فلفل أخضر حار
بطاطس
ملح
فلفل أسود
.
طريقة الطهي
شوحى العكاوى مع المستكة والحبهان فى السمنة على النار .
أضيفى ورق اللورا ثم أضيفى البصل ثم الطماطم ومكعبات البطاطس والفلفل الحار.
أضيفى الملح والفلفل الأسود والثوم .
ضعى خليط العكاوى فى بايركس وأدخليه الفرن حتى تمام النضج .
ثم قدميه وزينى الوجه بالبقدونس وبالهنا .
تعليقات
إرسال تعليق