طريقة عمل المقلوبة باللحمة
المقادير ..
2 ثمرة باذنجان رومى مقطع دوائر ومتحمر , 2 ثمرة طماطم مقطعة دوائر ,
بصلة مقطعة مكعبات , 2 فص ثوم مدقوق , 2 حبة بطاطس مقطعة دوائر ,
1/2 كيلو لحمة مقطع مكعبات , 3 كوب أرز مصرى , 3 ملعقة كبيرة زيت ,
1/2 ملعقة قرفة , ورقة لورا , حبهان , قرنفل , ملح و فلفل .
الطريقة ..
نحضر حلة ونضع فيها اللحمة مع البصل والثوم ونشوحهم لحد ما اللحمة ما تنزل مايتها
ونحط معاها ورقة اللورا والحبهان وبعدين نضيف ماية مغلية ونسيبها على النار لحد ما اللحمة
تستوى 3/4 سوى .
نحضر حلة اخرى ونضع الزيت ونحط علية الارز وبعد ذلك القرفة والقرنفل والحبهان
ولورا وملح والفلفل ونشوحهم مع بعض .
بعد ذلك نحضر حلة تيفال او سيراميك ونضع فى الاسفل دواير البطاطس ثم دواير الطماطم
ثم دواير البازنجان بعد ذلك نشيل اللحمة من الشوربة ونضعها فوقهم وبعد ذلك نضع الارز عليهم ونساوية
وبعدين نسقى الارز بالشوربة المسلوق فيها اللحمة لحد ما نغطى الارز بالشوربة .
بعد ان يغلى ويتشرب الارز نوطى علية النار ونسيبة لحد مايستوى ثم نحضر طبق التقديم
ونقلبها وممكن نزينها باللوز او الكاجو المحمر .
يمكن استبدال الارز المصرى بلارز البسمتى .
يمكن استبدال الارز المصرى بلارز البسمتى .
بالهنا والشفا ..
https://www.facebook.com/dido.dema/
http://fnoonel6abkh.blogspot.com/
تعليقات
إرسال تعليق