&&المقاديروالمكونات&&
كوب الا ربع زيت(175 مل)
كوب الا ربع ماء دافى(175 مل)
نصف دقيق(100 جم)
كوب دقيق سمولينا(200 جم)
نصف ملعقه كبيرة خميرة(10 جم)
ربع ملعقه كبيرة ملح(5 جم)
ملعقه كبيرة سكر(25 جم)
زيت للقلى
(السيرب )
كوب وربع كوب سكر(250 جم)
كوب الاربع ماء(175 مل)
عصير ليمونه
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
لعمل السيرب\\\\\
- فى اناء على النارنضع الماء والسكر ونقلبهم مع بعض وبعد الغليان نضع عصيرالليمون ونسيبها بتستوى بعد 20 دقائق ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل صوابع زينب\\
-فى اناء على النار نضع الماء والزيت ونسيبهم يغلوا
-فى الميكسر نضع دقيق سميد ودقيق ابيض وخميرة وملح وسكر وجوزهند ونقلبهم مع بعض
-ثم نضع على الدقيق الماء والزيت اللى كانوا بيغلوا ونقلبهم مع بعض لعمل عجينه متماسكه وبعد كدة نغطيها ونسيبها ترتاح ساعه فى مكان دافئ
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد عليه العجينه ونقطعها شرائح ثم نعملها اصابع على دهرمبشارة اوعلى سليكون اشكال اصابع زينب اوعلى دهرمقصوصه الغرف ونضعه على دقيق علشان متلزقش فى الطبق ونسيبها تخمر نصف ساعه فى مكان دافئ
-وفى اناء على النار فى زيت غزير نضعها ونقلبها ناخد لون ذهبى ونضعها سيرب تقيل بارد
-وتقدم وبالف هنا وشفا
تعليقات
إرسال تعليق