طريقة عمل الكبدة والقلب والكلاوى تحضير طبق الكبدة والقلب والكلاوى طريقة عمل الكبدة والقلب والكلاوي عمل الكبدة والقلب والكلاوي بخطوات سهلة والطعم رائع طريقه تحضير طبق كبده و كلاوي مع القلب
أطباق عيد الأضحى طريقة عمل الكبدة والقلب والكلاوي من اجمل الاكلات المحببه اليكى طريقة طهى الكبدة والكلاوى والقلب بطريقة سهلة
وقت التحضير 20 دقيقة
وقت الطهي 15 دقيقة
تكفي لـ 3 شخص
المقادير : عمل الكبدة والقلب والكلاوي
•ربع كيلو كبدة ضاني مقطعة على شكل مكعبات صغيرة
•ربع كيلو كلاوي مقطعة على شكل مكعبات صغيرة
•ربع كيلو قلب مقطع على شكل مكعبات صغيرة
•4 ملاعق كبيرة من الزبدة
•4 ملاعق كبيرة من الصلصة
•4 فصوص ثوم مهروسة
•ثمرة من البصل كبيرة مبشورة
•ثمرة بصل مقطعة لشرائح رفيعة
•ثمرتان من الليمون
•6 ملاعق من الخل
•ثمرتان من الفلفل الأحضر والأحمر مقطعة بالطول
•معلقة من الملح والفلفل الأسود والكمون وتوابل اللحم والزعتر والثوم المطحون والجنزبيل
طريقة عمل الكبدة والقلب والكلاوي
تحضير عمل الكبدة والقلب والكلاوي
- قومي بغسل الكبدةوالقلب والكلاوي جيدًا دون الخلط بينهما فضعي كل صنف منهم في طبق، وأضيفي لكل طبق منهم معلقة من الثوم المهروس ومعلقة من البصل المبشور ومعقة من عصير الليمون ثم قومي بالتقليب جيدًا مع إضافة معلقة من أصناف التوابل ثم قومي بإضافة ملعقتان من الخل لكل طبق واتركيهما في الثلاجة لمدة نصف ساعة للتتبيل.
- ضعي القلاية على النار مضيفة لها معلقتان من الزبدة وبعد أن تسخن جيدًا قومي بإضافة القلب لها وبعد تشويحه جيدًا اضيفي صلصة الطماطم واستمري في التقليب ثم ضيفي الكلاوي مع التقليب وبعداضيفى الكبدة أن ينضج القلب والكلاوي ضيفي لهما الفلفل الأخضر والأحمر وتستمري في التقليب لمدة 3 دقائق، بعد ذلك ضعيهما في طبق التقديم وتقدم ساخنة.
بالهنا طريقة عمل الكبدة والقلب والكلاوي مطبخ حوريات
أطباق عيد الأضحى طريقة عمل الكبدة والقلب والكلاوي من اجمل الاكلات المحببه اليكى طريقة طهى الكبدة والكلاوى والقلب بطريقة سهلة
وقت التحضير 20 دقيقة
وقت الطهي 15 دقيقة
تكفي لـ 3 شخص
المقادير : عمل الكبدة والقلب والكلاوي
•ربع كيلو كبدة ضاني مقطعة على شكل مكعبات صغيرة
•ربع كيلو كلاوي مقطعة على شكل مكعبات صغيرة
•ربع كيلو قلب مقطع على شكل مكعبات صغيرة
•4 ملاعق كبيرة من الزبدة
•4 ملاعق كبيرة من الصلصة
•4 فصوص ثوم مهروسة
•ثمرة من البصل كبيرة مبشورة
•ثمرة بصل مقطعة لشرائح رفيعة
•ثمرتان من الليمون
•6 ملاعق من الخل
•ثمرتان من الفلفل الأحضر والأحمر مقطعة بالطول
•معلقة من الملح والفلفل الأسود والكمون وتوابل اللحم والزعتر والثوم المطحون والجنزبيل
طريقة عمل الكبدة والقلب والكلاوي
تحضير عمل الكبدة والقلب والكلاوي
- قومي بغسل الكبدةوالقلب والكلاوي جيدًا دون الخلط بينهما فضعي كل صنف منهم في طبق، وأضيفي لكل طبق منهم معلقة من الثوم المهروس ومعلقة من البصل المبشور ومعقة من عصير الليمون ثم قومي بالتقليب جيدًا مع إضافة معلقة من أصناف التوابل ثم قومي بإضافة ملعقتان من الخل لكل طبق واتركيهما في الثلاجة لمدة نصف ساعة للتتبيل.
- ضعي القلاية على النار مضيفة لها معلقتان من الزبدة وبعد أن تسخن جيدًا قومي بإضافة القلب لها وبعد تشويحه جيدًا اضيفي صلصة الطماطم واستمري في التقليب ثم ضيفي الكلاوي مع التقليب وبعداضيفى الكبدة أن ينضج القلب والكلاوي ضيفي لهما الفلفل الأخضر والأحمر وتستمري في التقليب لمدة 3 دقائق، بعد ذلك ضعيهما في طبق التقديم وتقدم ساخنة.
بالهنا طريقة عمل الكبدة والقلب والكلاوي مطبخ حوريات
تعليقات
إرسال تعليق