المطبخ المصرى
مشاركة من: سماح
المكونات:
- 1 كيلو قلقاس.
- ½ كيلو لحمة ضانى أو بقرى مقطعة مكعبات.
- بصلة كبيرة مفرومة ناعم.
- 5 فصوص ثوم مفرومة ناعم.
- 2 حزمة سلق.
- 2 ملعقة كبيرة كزبرة مفرومة ناعم.
- 1 ملعقة كبيرة زيت.
- 2 ملعقة كبيرة سمنة أو زبدة.
- ¼ ملعقة صغيرة حبهان(هيل) مطحون.
- 4 فصوص مستكة (مسكة).
- 1 ملعقة كبيرة ملح.
- 1 ملعقة صغيرة فلفل أسود.
الطريقة:
1- إسلقىِ اللحمة فى كمية من الماء وضيفىِ لها البصلة المفرومة والحبهان والمستكة والملح والفلفل الأسود.
2- قشرىِ القلقاس وقطعيه مكعبات، وضيفيه لشربة اللحم وهى بتغلىِ وسيبيه (إتركيه) لحد ما يطرىَّ.
3- إفرمىِ السلق فى الكَّبة، وإضغطىِ عليه باليدين لتصفيته تماماً من السوائل، وضيفىِ السوائل للقلقاس واللحمة.
4- سخنىِ الزيت فى مقلاية، وحمرىِ فيه السلق وإدعكيه بظهر الملعقة لتنعيمه لحد ما يبقى صلصة خضرة سميكة، وضيفيها للقلقاس.
5- ذوبىِ السمنة فى المقلاية، وضيفىِ لها الكزبرة المفرومة والثوم وحمريهم مثل تقلية الملوخية، وضيفيهم للقلقاس وسيبيه لحد ما يستوىِ (يَنضج).
تعليقات
إرسال تعليق