القائمة الرئيسية

الصفحات

المطبخ المصرى

مشاركة من: سماح

المكونات:
- 1 كيلو قلقاس.
- ½ كيلو لحمة ضانى أو بقرى مقطعة مكعبات.
- بصلة كبيرة مفرومة ناعم.
- 5 فصوص ثوم مفرومة ناعم.
- 2 حزمة سلق.
- 2 ملعقة كبيرة كزبرة مفرومة ناعم.
- 1 ملعقة كبيرة زيت.
- 2 ملعقة كبيرة سمنة أو زبدة.
- ¼ ملعقة صغيرة حبهان(هيل) مطحون.
- 4 فصوص مستكة (مسكة).
- 1 ملعقة كبيرة ملح.
- 1 ملعقة صغيرة فلفل أسود.

الطريقة:
1- إسلقىِ اللحمة فى كمية من الماء وضيفىِ لها البصلة المفرومة والحبهان والمستكة والملح والفلفل الأسود.
2- قشرىِ القلقاس وقطعيه مكعبات، وضيفيه لشربة اللحم وهى بتغلىِ وسيبيه (إتركيه) لحد ما يطرىَّ.
3- إفرمىِ السلق فى الكَّبة، وإضغطىِ عليه باليدين لتصفيته تماماً من السوائل، وضيفىِ السوائل للقلقاس واللحمة.
4- سخنىِ الزيت فى مقلاية، وحمرىِ فيه السلق وإدعكيه بظهر الملعقة لتنعيمه لحد ما يبقى صلصة خضرة سميكة، وضيفيها للقلقاس.
5- ذوبىِ السمنة فى المقلاية، وضيفىِ لها الكزبرة المفرومة والثوم وحمريهم مثل تقلية الملوخية، وضيفيهم للقلقاس وسيبيه لحد ما يستوىِ (يَنضج).
هل اعجبك الموضوع :
author-img
مدونة طبخ هنطبخ إيه النهاردة؟ سؤال يدور في ذهن كل ربة منزل مع صباح كل يوم جديد. فرحلة البحث التي تقوم بها كل ربة منزل عن الأصناف الجديدة والصحية والتي تلبى رغبة جميع أفراد الأسرة لا تنتهى. وحرصا منا على راحتك يقدم لك "طبخ"، أسهل الطرق لعمل أشهي الوصفات من أفضل الشيفات على مدى الأسبوع لتصبحين "شيف" من الدرجة الأولي.. فتابعونا

تعليقات