كيكة العسل الرخامية
العسل يعطي الكيكة طعم رائع ولمعه جميله ولو إتشالت في علبة مقفولة كويس ممكن تفضل لد أربع أيام فريش وتتقدم مع الشايالمكونات
نصف كوب زبده في درجه حرارة الغرفة
2 كوب دقيق
ربع م. ص ملح
2 م. ص بيكنج باودر
1 كوب سكر
2 م .ك عسل
3 بيضات كبار في حرارة الغرفة
1 معلقة صغيرة مستخلص فانيليا
2/3 كوب لبن رايب
ربع كوب مليان بودرة كاكاو
الطريقة
1. نخلط كل المكونات الجافة ما عدا الكاكاو ونسيبهم على جنب
2. نضرب الزبدة مع السكر والعسل بشكل جيد حتى يصبح كريمي القوام ولونهم يبقى فاتح
3. نضيف البيض بيضة بيضة ومعاهم الفانيليا ونضرب لحد ما يمتزجوا كويس
4. نضيف المكونات الجافة على مرتين وفي النص لبن رايب .
5. في بولة منفصلة ناخد 1/3 كوب من خليط الكيك ونضيف عليه الكاكاو وربع كوب من الماء المغلي، نخلط كويس جداً لحد ما كل المكونات تمتزج
5. في بولة منفصلة ناخد 1/3 كوب من خليط الكيك ونضيف عليه الكاكاو وربع كوب من الماء المغلي، نخلط كويس جداً لحد ما كل المكونات تمتزج
6. ندهن صينية الخبز ونبدأ بالمعلقة نضيف شوية كيكة فانيليا وبعديها شوية كيكة شيكولاته
7. نجيب عود خشب من بتاع الشوي ونعمل حركات دائرية في خليط الكيك علشان نوصل للشكل الرخامي، ندخل الكيكة فرن سخن ونخبز لحد ما الكيكة تستوي
7. نجيب عود خشب من بتاع الشوي ونعمل حركات دائرية في خليط الكيك علشان نوصل للشكل الرخامي، ندخل الكيكة فرن سخن ونخبز لحد ما الكيكة تستوي
تعليقات
إرسال تعليق