نوع الأكلة : حلويات | المطبخ: شامي | الشيف: نجلاء الشرشابي | برنامج: على قد الإيد
المقادير
2 كوب دقيق سميد
نصف كوب سمنة روابى
نصف كوب سكر
رشة ملح
كوب زبادى
بيضة
فانيليا
نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر
نصف كوب جوز هند
ربع كوب لبن
قشطة علب
شربات خفيف ساخن
خطوات التحضير
- إخلطى السميد مع الملح والسكر وجوز الهند والبيكنج بودر
- أضيفى البيضة والفانيليا والسمنة السايحة والزبادى واللبن وقلبى
- إفردى الخليط فى صينية مدهونة بالسمنة وساوى الوجة
- قطعى الصينية لمربعات
- ضعى القشطة فى كيس حلوانى وحددى بها مربعات البسبوسة فى الصينية
- أدخلى الصينية الفرن على درجة حرارة 200 حتى تمام النضج
- إسقى البسبوسة الساخنة بالشربات الساخن وغطيها بورق ألومنيوم حتى تتشرب الشربات
- قطعى البسبوسة وقدميها
وصفات ذات صلة بـ: بسبوسة سورى بالقشطة
بسبوسة بالبندق والتمر | بسبوسة باللوز | بسبوسة بالتمر | بسبوسة كب كيك | بسبوسة بالكنافه | بسبوسة بالشوكولاتة
تعليقات
إرسال تعليق