كيلو فول مدشش
نص حزمة كزبرة
6 رؤس كبار ثوم
4 رؤس كرات
بصلة صغيرة
.
البهارات
ملح حسب الرغبة
ربع ملعقة صغيرة كمون
نص ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
نص ملعقة صغيرة ببريكا
نص ملعقة صغيرة بيكربونات الصوديوم
.
الطريقة:
ننقع الفول من قبل بيوم
وتاني يوم نصفيه كويس من ميته
من الليل غسلت البقدونس والكزبرة
وخليتهم يجفو علي راحتهم علي مناديل ورق
وهذا النقطة مهمة جداً عشان ماتكون الفلافل من جو طرية بعد القلي
قومي بفرم الفول نص فرم
بعدين البقدونس والكزبرة والكرات والبصل والثوم
تفرميهم كويس لحد ماصار شكلهم ناعم جدا
ضعي خلطة الفلال هذه في أكياس وحطيها في الفريزر
عند الإستعمال طلعيها من الفريز وضعيها في الأرفف العادية للثلاجة أو البراد حتي تلين ثم هيئيها علي شكل اقراص ثم أبدي القلي وقبل القلي ضعي البهارات
يعني الفلافل اللي بتروح الفريز ماتحطي فيها بهارات ولازم الزيت يكون مغطي الفلافل بالكامل ويكون ساخن جدا عند وضع أقراص الفلافل فيه
.
تقدم مع سلطة الحمص أو الطحينة مع الزيتون
تعليقات
إرسال تعليق