البسبوسه بالعسل
البسبوسة بالعسل من الحلويات الشتوية الشهية المفضلة لدى غالبية الناس تحتوي على قيمة غذائية عالية لاحتوائها على جوز الهند والحليب والعسل الذي يستخدم في علاج العديد من الامراض .المكونات :-
كوبان وربع.كوب سميد
كوب جوز هند
كوب حليب او زبادي
كوب سكرناعم ( او عادي )
ثلاث ملاعق طعاع عسل نحل
معلقة فانيليا
معلقة بيكنج بودر
نصف كوب سمن
ملعقتي طعام طحينه لدهن الصينيه
طريقة عمل البسبوسة بالعسل
1. نضع السميد + جوز الهند + البودر+الفانيليا + السكر نخلطهم مع بعض كويس في بوله عميقه2. نضع اللبن + العسل + السمنه على النار لغاية ما السمنه و العسل تذوب في اللبن وتطفي النار
3. اضيفي الخليط اللي كان عالنار علي الخليط الذي فالبوله و قلبي باطراف صوابعك بخفه لغاية ما كل المكنات تختلط
4. أدهني الصينيه بالزبده والطحينه نزلي البسبوسه فيها و حركيها بأيدك شمال ويمين و أضربي الصينيه عالرخامه من كل الجوانب براحه
5. رصي اللوز أو أي مكسرات تحبيها عالوش و اضغطي عليها عشان متتحركش بعد التسويه و انتي بتحطي السيرب
6. دخليها الفرن اللي تكوني مشغلاه قبل دخولها على 180درجه لمدة 20ق
يجب ان تكون البسبوسه خارجه من الفرن والشراب يغلي تسقيها بيه علشان تبقي طرية وندخلها الفرن وهو مطفي حتي تتشرب
تعليقات
إرسال تعليق