طريقة عمل الليمون المخلل يفضل الليمون ذو الحجم الصغير والقشرة الرقيقة . وكلما زادت مدة تخليل الليمون تكون النتيجة أفضل
والطعم ألذ وابسط طريقة لعمل الليمون المخلل بالطريقة السريعة طريقة لعمل الليمون المخلل لمون
المقادير :لعمل الليمون المخلل
ليمون مغسول,2 كغ
حبة البركة ,0.50 كغ
ملح خشن, كغ
ثوم مقشر,2 رأس
ماء بارد, حسب الحاجة
طريقة التحضير
- نخلط الملح وحبة البركة سوياً
- نغسل الليمون جيداً بالماء
- نقطع حبات الليمون على شكل أرباعٍ، مع الحفاظ عليها متصلةً مع بعضها البعض بحيث أنك لا تقطعيها حتى النهاية اتركيها متلاصقةً
- نحشي حبات الليمون بخليط الملح جيداً، بحيث يفتح كل جانبين معاً ثم يضاف كميةٌ كبيرةٌ من خليط الملح
- نحضر : الليمون المخلل
برطماناً زجاجياً
- نضع طبقةً من الليمون المحشي
- نضع طبقة ثوم فوق طبقة الليمون
- نضع الطبقات واحدةً ليمون وواحدةً ثوم حتى يمتلئ البرطمان
- نضع ليموناً مقطعاً على شكل شرائح في آخر طبقةٍ من البرطمان
- نغلي الماء ونتركه حتي يبرد أو يأخذ حرارة الغرفة
- نصب الماء البارد فوق الليمون داخل البرطمان
- نغمر الليمون بشل كامل بالماء
- نقفل البرطمانات بشكلٍ جيدٍ
- نضع البرطمانات في الشمس لمدة ثلاثة الى أربعة أسابيعٍ في جوٍ صيفي
- بعد مضي هذه الفتره نضع البرطمانات في الثلاجه
وبهذا يصبح لدينا مخلل الليمون جاهز لنقدمه على سفرتنا
بالهنا الليمون المخلل
طريقة ثانيا : لعمل الليمون المخلل ، او الحامض المرقد المغربي
الليمون المخلل بالطريقة
طريقة عمل
أولا لازم ننقي الليمون الأصفر الكبير
بعد مانجيب الليمون نغسله كويس قوي ونحطه في حله ونغطيه بالميه وعلى البوتاجاز نخليه لما يغلي غلوة واحدة
ونلاقي الليمون اتفتح نشيله على طول ونرمي الميه بتاعته ونحط مية تاني ونفضل نغير الميه لمدة
يومين
عصر حوالي كيلو ليمون يعني أنا عملت 2 كيلو وعصرت كيلو والقشر بقى أوعي ترميه برضه اغليه على النارغلوة وارمي المية وغيرىها لمدة يومين زي الليمون
الصحيح اللي عملنا في الأول
والأحسن انك تعصري الليمون وتحطيه في علبة في التلاجة
وتعملي القشر زي ماقلت علشان يبقى كل الليمون مع بعض لما تيجي تعمليه
نيجي بقى لمكونات الحشو الليمون الخلل بالصور
زي مانتي شايفة في الصورة فلفل أحمر شطة - عصفر-حبة البركة - ملح
هانخلط المكونات دي مع بعض مع اضافة شوية عصرليمون
وهانخلي الليمون الباقي على جنب لغاية مانخلص
نشق كل ليمونة على أربعه ونحط فيه الحشو
ونرص في البرطمان لغاية مانخلص ولاتنسي تحطي قشرالليمون وممكن تحطي فلفل أخضر رفيع بين طبقات الليمون الصحيح
والفلفل بيدي طعم جميل لليمون
وبعد مانخلص رص الليمون والقشر نحط عصير الليمون ونحط كمان زيت زيتون أو درة بالتبادل يعني تحطي شوية عصيرليمون وبعدين شوية زيت لغاية مالزيت يغطي الليمون
هايكون شكل الليمون في البرطمان كده
وهنا الزيت يغطي الليمون
ممكن نحط كيس بلاستيك تحت الغطا حتي لايدخل الهواء ويخرب الليمون
وبعد أسبوع أو عشر أيام تفحي بقى البرطمان وتاكلي بالهنا والشفا وآدي شكل الليمون طعم في منتهى الجمال
كمان الصوص بتاعه بيتاكل برضه
تنبيه هام ماتحطيش ميه خالص في البرطمان زيت وليمون فقط
بالهنا حوريات
والطعم ألذ وابسط طريقة لعمل الليمون المخلل بالطريقة السريعة طريقة لعمل الليمون المخلل لمون
المقادير :لعمل الليمون المخلل
ليمون مغسول,2 كغ
حبة البركة ,0.50 كغ
ملح خشن, كغ
ثوم مقشر,2 رأس
ماء بارد, حسب الحاجة
طريقة التحضير
- نخلط الملح وحبة البركة سوياً
- نغسل الليمون جيداً بالماء
- نقطع حبات الليمون على شكل أرباعٍ، مع الحفاظ عليها متصلةً مع بعضها البعض بحيث أنك لا تقطعيها حتى النهاية اتركيها متلاصقةً
- نحشي حبات الليمون بخليط الملح جيداً، بحيث يفتح كل جانبين معاً ثم يضاف كميةٌ كبيرةٌ من خليط الملح
- نحضر : الليمون المخلل
برطماناً زجاجياً
- نضع طبقةً من الليمون المحشي
- نضع طبقة ثوم فوق طبقة الليمون
- نضع الطبقات واحدةً ليمون وواحدةً ثوم حتى يمتلئ البرطمان
- نضع ليموناً مقطعاً على شكل شرائح في آخر طبقةٍ من البرطمان
- نغلي الماء ونتركه حتي يبرد أو يأخذ حرارة الغرفة
- نصب الماء البارد فوق الليمون داخل البرطمان
- نغمر الليمون بشل كامل بالماء
- نقفل البرطمانات بشكلٍ جيدٍ
- نضع البرطمانات في الشمس لمدة ثلاثة الى أربعة أسابيعٍ في جوٍ صيفي
- بعد مضي هذه الفتره نضع البرطمانات في الثلاجه
وبهذا يصبح لدينا مخلل الليمون جاهز لنقدمه على سفرتنا
بالهنا الليمون المخلل
طريقة ثانيا : لعمل الليمون المخلل ، او الحامض المرقد المغربي
الليمون المخلل بالطريقة
طريقة عمل
أولا لازم ننقي الليمون الأصفر الكبير
بعد مانجيب الليمون نغسله كويس قوي ونحطه في حله ونغطيه بالميه وعلى البوتاجاز نخليه لما يغلي غلوة واحدة
ونلاقي الليمون اتفتح نشيله على طول ونرمي الميه بتاعته ونحط مية تاني ونفضل نغير الميه لمدة
يومين
عصر حوالي كيلو ليمون يعني أنا عملت 2 كيلو وعصرت كيلو والقشر بقى أوعي ترميه برضه اغليه على النارغلوة وارمي المية وغيرىها لمدة يومين زي الليمون
الصحيح اللي عملنا في الأول
والأحسن انك تعصري الليمون وتحطيه في علبة في التلاجة
وتعملي القشر زي ماقلت علشان يبقى كل الليمون مع بعض لما تيجي تعمليه
نيجي بقى لمكونات الحشو الليمون الخلل بالصور
زي مانتي شايفة في الصورة فلفل أحمر شطة - عصفر-حبة البركة - ملح
هانخلط المكونات دي مع بعض مع اضافة شوية عصرليمون
وهانخلي الليمون الباقي على جنب لغاية مانخلص
نشق كل ليمونة على أربعه ونحط فيه الحشو
ونرص في البرطمان لغاية مانخلص ولاتنسي تحطي قشرالليمون وممكن تحطي فلفل أخضر رفيع بين طبقات الليمون الصحيح
والفلفل بيدي طعم جميل لليمون
وبعد مانخلص رص الليمون والقشر نحط عصير الليمون ونحط كمان زيت زيتون أو درة بالتبادل يعني تحطي شوية عصيرليمون وبعدين شوية زيت لغاية مالزيت يغطي الليمون
هايكون شكل الليمون في البرطمان كده
وهنا الزيت يغطي الليمون
ممكن نحط كيس بلاستيك تحت الغطا حتي لايدخل الهواء ويخرب الليمون
وبعد أسبوع أو عشر أيام تفحي بقى البرطمان وتاكلي بالهنا والشفا وآدي شكل الليمون طعم في منتهى الجمال
كمان الصوص بتاعه بيتاكل برضه
تنبيه هام ماتحطيش ميه خالص في البرطمان زيت وليمون فقط
بالهنا حوريات
تعليقات
إرسال تعليق