طريقه عمل فطيرة شيلى باى بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
&&المقاديروالمكونات&&
&&المقاديروالمكونات&&
(العجينه)
2 ونصف كوب دقيق(500 جم)
بيضه مخفوقه
2 ونصف ملعقه كبيرة زبدة(60 جم)بيضه مخفوقه
كوب وربع ماء مثلج(150 جم)
(الحشو)
2 ونصف ملعقه زيت(60 جم)
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
كرات مكعبات
فلفل احمر مكعبات
فلفل اخضر مكعبات
كوب طماطم مبشورة(200 جم)
كوب ونصف ذره حلوة مسلوقه(300 جم)
كوب لوبيا علب مسلوقه(200 جم)
نصف ملعقه ملح(5 جم)
نصف ملعقه فلفل(5 جم)
نصف ملعقه شطه(5 جم)
2 ونصف ملعقه كسبرة مفرومه(60 جم)
(الغطاء)
نصف كوب دقيق ذره(100 جم)
ملعقه دقيق ابيض(25 جم)
نصف ملعقه بيكنج بودر(5 جم)
نصف كوب جبنه شيدر مبشورة(100 جم)
نصف ملعقه ملح(5 جم)
ملعقه زيت(25 جم)
بيضه مخفوقه
كوب الاربع لبن(150 جم)
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
العجينه\\\
- فى الميكسر نخلط دقيق وبيض وزبدة ونخفقهم مع بعض ونضيف ماء ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضعها فى بوله ونغطيها ونسيبها ترتاح نصف ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بسمك متوسط, ونجيب صينيه التارت ونضع فيها العجينه ونعملها حرف ونشيل الزيادة (ونضع فى ورق فويل اى نوع بقوليات ونقفلها كويس ونضعها على العجينه)
- وندخل التارت الفرن على 180 درجه لمدة 10 دقايق
الحشو\\\\\- فى اناء على النار نشوح ثوم ولمه يدبل نضيف كرات وفلفل احمر واخضروطماطم مبشورة وذره حلوة ولوبيا و وفلفل وملح وشطه وكسبرة مفرومه ونقلبهم مع بعض ولمه يستوا ضعهم على التارت
الغطاء\\\
- فى بوله نخلط دقيق ذره ودقيق ابيض وبيكنج بودروملح وزيت وبيضه ولبن ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونصبه على التارت
- وندخل التارت الفرن على 120 درجه لمدة ساعه ونصف
- وتقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل فطيرة شيلى باى بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه فطيرة شيلى باى للشيف حسن,مقاديرفطيرة شيلى باى للشيف حسن .طريقه فطيرة شيلى باى بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه فطيرة شيلى باى, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل فطيرة شيلى باى
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه فطيرة شيلى باى بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه
تعليقات
إرسال تعليق